معرفی استراتژی طراحی متمرکز بر زنان (FDS) برای طراحی دستگاه های مراقبت درمانی

مولف : فاطمه صادقی | تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۰
معرفی استراتژی طراحی متمرکز بر زنان  (FDS) برای طراحی دستگاه های مراقبت درمانی

با افزایش متخصصان حوزه سلامت، مراقبت از خود و بیماران از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. رقابت برای هدایت افراد به شیوه زندگی سالم و رفع نیازهای اجتماعی، عاطفی، روانی و مراقبت در شرایط طولانی مدت جهت جلوگیری از بیماری و حوادث بعدی، حائز اهمیت گشته است. (بارلو وهمکاران ، 2002).

از آنجا که زنان به طور قابل توجهی بیشتر از مردان به دنبال اطلاعات بهداشت و پزشکی، اطلاعات در مورد بیماری های خاص، شرایط پزشکی، روشهای درمان هستند (فالوس،2005؛ رایس ، 2006)و همچنین در طول زندگی خود بیشتر از مردان به دکتر مراجعه می کنند (مایلز ، 1991) ضرورت پرداختن به طراحی متمرکز بر زنان۱ برای طراحی دستگاه های مراقبت بهداشتی در زمینه خود مراقبتی مطرح گردید.

این امر به کمک برنامه مراقبت درمانی زنان، مفهومی که برای اولین بار به عنوان واحد ارتباطات سیار بهداشتی۲ با هدف بهداشت زنان مطرح شد، بررسی گردید. ( زو ، 2005)

کاربران ممکن است به این سیستم اطلاعات مراقبت های بهداشتی به عنوان یک ناظر، مربی و مشاور مراجعه می کنند.

مخاطب هدف این پژوهش، زنان باردار قبل و بعد از زایمان، کسانی که از بیماری های مزمن رنج می برند و افرادی هستند که علاقه مند به ثبت رژیم های مدیریت سلامت خود می باشند. (دنتون ، 2001 ؛ میلارد ، فینتاک ،2002؛ پروت ، 2007).

این پژوهش با دو روش که اولی به صورت مصاحبه های نیمه ساختار یافته در بین زنان و مردان و دومی به صورت پرسشنامه ساختاریافته در بین زنان توزیع گردید، انجام شد.

نتایج نشان می دهند که چگونه برخی جهات می توانند به طراحان در ارتقا طرح های متمرکز بر جنسیت کاربران در آینده کمک کنند. هم چنین به ترجیحات زنان بر اساس مطالعات کیفی به 3سطح زیبایی شناسی، عملکردی و اجتماعی دست یافته شد.

از بررسی در سطوح مطالعات کمی، کیفی و پیشینه ادبیات زنان به کلید واژه های قابل مدیریت، استاندارد بودن، محرمانه بودن اطلاعات، نرمی، شیک بودن، آسانی، ایمنی، زنانه بودن رسیده شد که این کلید واژه ها ساختار مقدماتی راهبرد طراحی متمرکز بر زنان را تشکیل دادند.

در نتیجه این بررسی ها به استراتژی هایی متناسب با جنسیت برای طراحی محصول های خود مراقبتی از جمله موارد زیر به دست آمد.

با توجه به اطلاعات اولیه جمع آوری شده، زنان به اندازه وسایل خود اهمیت می دهند. این به معنای قدردانی از جزئیات در مورد جزئیات توسط آنان است. مزایای تجاری کوچک سازی محصولات مرتبط به زنان از این امر حاصل می شود که البته مدتهاست مشهود است.

زنان ترجیح مشخصی برای رنگ و گرافیک بیشتر نشان می دهند. (باسو،۱۹۹۲) همچنین زنان معمولاً از خود افشاگری بیشتری استفاده می کنند.

زنان آمادگی بیشتری برای به اشتراک گذاشتن، بیان دیدگاه ها و احساسات خود دارند. (مک کوبی ،1998)

زنان ترجیح می دهند شکل ها گردتر باشند و گرافیک غیررسمی را به جای ژست ترجیح می دهند (ژانگ ، فیک پرایس ، 2006).

هم چنین طبق نتایج بدست آمده، طراحی ابزار پزشکی باید از نظر عملکردی و از لحاظ اجتماعی قابل اعتماد باشد. قابل اعتماد یعنی آنها دقیقاً مطابق انتظار کاربرعمل کنند.

راهبرد طراحی متمرکز بر زنان امیدوار است که چشم اندازهای جدید طراحی شناختی را برای طراحی وسایل مراقبت های بهداشتی و در نتیجه ی آن دستیابی به موفقیت تجاری و دوام محصولات پزشکی را به طور موثر ارائه دهد.

 

پانویس : 

  1. Female-focused Design Strategy

  2. Mobile Health Communication Unit (MHCU )

 

منبع : 

Lishan, X.,Chiuan, Y.C. (2008). Introducing a Female-focused Design Strategy (FDS) for future healthcare design. Proceedings from the 6th Conference on Design and Emotion 2008

 




مقالات مرتبط


طراحی برای تغییر رفتار بخش سوم (رویکرد استفان وندل)

طراحی برای تغییر رفتار بخش سوم (رویکرد استفان وندل)

تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۴۰۱
مطالعه بیشتر
هوش مصنوعی در طراحی - بخش سوم

هوش مصنوعی در طراحی - بخش سوم

تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۴۰۱
مطالعه بیشتر
تأثیر طراحی بسته‌بندی محصولات غذایی بر جلب توجه مشتری با استفاده از تکنولوژی ردیابی حرکات چشم (قسمت دوم)

تأثیر طراحی بسته‌بندی محصولات غذایی بر جلب توجه مشتری با استفاده از تکنولوژی ردیابی حرکات چشم (قسمت دوم)

تاریخ انتشار : ۲۳ شهریور ۱۴۰۱
مطالعه بیشتر